dječji-vrtić-Milana-Sachsa-1

DJEČJI VRTIĆ ZAGREB - MILANA SACHSA

258 Pogleda Ažurirano 3 mjeseci prije iskaznica: 5009

DJEČJI VRTIĆ ZAGREB

Dječji vrtić Milana Sachsa – Zajednica u kojoj odrasli i djeca zajedno žive i uče

Aktivno dijete za budućnost svoje zemlje i svijeta

Dječji vrtić Milana Sachsa nalazi se u Folnegovićevu naselju, pripada gradskom vrtiću koji je smješten na tri lokacije : Centralni objekt te područni objekti „Jasmin“ i „Župa“.
Tijekom posljednjih osam godina broj djece koja borave u vrtiću se udvostručio i sada broji gotovo 500 polaznika. U ustanovi je različita struktura zaposlenika čiji je zajednički cilj briga o dobrobiti djece.

Zajednička vizija u skladu s kojom smo djelovali:

> podizanje kvalitete materijalnih uvjeta rada te unapređenje sigurnosti i zaštite djece
prostor vrtića staviti u službu djeteta, prilagođavajući svakodnevnu praksu potrebama djece i roditelja kao i novim spoznajama o ranom odgoju i obrazovanju
> otvaranje novih skupina kao i uvođenjem programa: rano učenje engleskog jezika, sportski, Montessori, lutkarsko-scenski program te nedovoljno razvijeni govor.

Usporedo s programima kroz aktivnosti s djecom, provodimo niz projekata, a posebnu pažnju posvetili smo ekologiji jer svako dijete i čovjek svojim postojanjem imaju pravo na čisti zrak i zdrav okoliš koji mu omogućuje skladan razvoj i rast. Isto tako otvara mu mogućnost razumijevanja prirodnih procesa, njihove uzajamne ovisnosti te izgradnje pozitivih odnosa i stavova djece, roditelja i lokalne zajednice.

U svojim promjenama veliku smo važnost dali roditeljima. Roditelje u odgojno-obrazovnom procesu uvažavamo kao partnere, svjesni važnosti uloge obitelji u odgoju djece jer su oni primarni odgojitelji djeteta, a vrtić je potpora obiteljskom odgoju. Putem zajedničkih radionica, individualnih konzultacija, savjetodavnih razgovora i sastanaka, djelujemo u istom smjeru kako bi djetetov rast i razvoj bio potpun.

U tom hodu, uloga odgojitelja je da stvara i kontinuirano oplemenjuje uvjete za zadovoljavanje učenja djece na njima prihvatljiv način. Pritom odgojitelj treba pružiti uvjete za neovisnost učenja djeteta i autonomiju u stvaralaštvu. Svi odgojni utjecaji kojima je pojedinac izložen i koji ga potiču na samoaktivnost, započinju u obitelji zato je važno da odgojitelj kao nositelj procesa preispituje svoju praksu. Refleksivni praktičar, aktivni je pojedinac koji istražuje rješenja i različite načine djelovanja kao odgovor na praktične probleme.

Važno je naglasiti da svaki vrtić ima svoju kulturu koja utječe na cjelokupni proces učenja djeteta. Nije samo svako dijete osoba za sebe, nego je i učenje djece u svakom vrtiću različito. Kultura ustanove je istovremeno ono što ustanova želi ili treba biti. Naša misija je izgraditi vrtić kao mjesto u kojem se proces učenja čini vidljivim i prepoznatljivim kroz zajedničko djelovanje svih sudionika, profesionalno usavršavanje zaposlenika te podizanje kvalitete roditeljstva.

Dijete čeka da bude uvedeno kao aktivni sudionik društva u kojem može puno dati, a svojom znatiželjom i kreativnošću može pridonositi znanju, umjetnosti i kulturi. Dobra komunikacija svih čimbenika društva ima priliku stvoriti ono najvrednije za društvo, a to je sretno, kompetentno, aktivno dijete za budućnost svoje zemlje i svijeta.

RAVNATELJICA
dr.sc. Gordana Lešin ravnateljica DV Milana Sachsa

Adresa: Sachsova 5,10 000 Zagreb

Područni objekti:

PO Rođenja Marijina
Adresa: Velikogorička 23,
Tel: 01/2407 330

PO Jasmin
Adresa: Prilaz Safvet – bega Bašagića 1
Tel: 01/6131 280

DJEČJI VRTIĆ MILANA SACHSA
MBS: 080236378
OIB: 91030829427

KVART FOLNEGOVIĆEVO

zabava vrtić kvart vrtić folnegovićevo učenje sigurnost djece najbolji vrtić u zagrebu igra gordana lešin gdje u vrtić dobar vrtić u zagrebu dječji vrtići u zagrebu dječji vrtić zagreb dječji vrtić briga za djecu
Fotografije
12 fotografije
Pogledajte fotografije
Lokacija
Ul. Milana Sachsa 5, 10000, Zagreb, Croatia
Pogledajte mapu
Detalji
Broj telefona
+385 1 6144 891
Radno vrijeme:
  • Ponedjeljak 09:00 AM - 18:00 PM
  • Utorak 09:00 AM - 18:00 PM
  • Srijeda 09:00 AM - 18:00 PM
  • Četvrtak 09:00 AM - 18:00 PM
  • Petak 09:00 AM - 18:00 PM
  • Subota Zatvoreno
  • Nedjelja Zatvoreno
Značajke
Ništa vrijedno pažnje
Komentari
Nije pronađena nijedna recenzija
Pogledaj sve
Preporučeno za vas